Forel filet op spinazie met groene pesto

Anders, Lunch, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 06-11-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak diepvries spinazie
  • 4 x 100 g forel filets
  • 200 g groene pesto***
  • 12 ontpitte zwarte olijven
  • 3 eetl. roomboter

Bereiden

1)Spinazie verwarmen en de groene pesto er door roeren en later evt.op smaak brengen met PEZO 2)De licht gebloemde forel filets op elke zijde 4 minuten bakken in de hete roomboter op middelhoog vuur. 3)Filets in schuine tranches snijden 4)De gewokte en op smaak gebrachte spinazie als spiegel op een bord leggen,daarop de forel filets en garneren met de zwarte ontpitte olijven. ########## ***GROENE PESTO: I bos basilicum 3 knoflook tenen,uitgeperst 3 eetlepel pijnboompitten 2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas Extra vergine olijf olie Behalve de olie alle ingredienten in een blender pureren.Daarna de olie bijgieten in een draaiende machine tot de gewenste dikte is bereikt. NBDe pijnboompitten kunnen worden vervangen door andere noten (amandelen,walnoten,pistache,enz)

Materialen

1 antiaanbakpan,wok

Bronvermelding