Hartige Kerrietaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 3 eetl paneermeel
  • boter
  • 500 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eieren
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 2 eetl kerrie
  • whorcestershiresaus
  • citroensap
  • zout
  • peper

Bereiden

De plakjes bladerdeeg laten ontdooien, springvorm invetten en bladerdeeg erin. Daarna in de koelkast zetten. De kipfilet in blokjeszout/peper erop. De ui snipperen en fruiten, champ. in plakjes citroensap erop. Bleekselderij in boogjes. Oven op 200 graden voorverwarmen. Boter verhitten en kipfilet bakken, rest meebakken, knoflook uitpersenen erbij worcestershiresaus erop. Eieren en de kaas loskloppen. Kippenmengsel in de vorm eiermengsel erover. De taart in het midden van de oven schuiven en in 35 min. gaar en lichtbruin bakken.

Materialen

springvorm (26 cm)

Bronvermelding