Rosbief met paprika-kersensaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 40 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 25-02-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g. kersen
  • 2 eetl. rozijnen
  • 3 eetl. rode port
  • 400 g. rosbief
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 1/2 theel. rozemarijnnaaldjes
  • 5 eetl. boter
  • 1 zakje paprika-roomsaus
  • 2 eetl. koffieroom
  • 1 tak selderij

Bereiden

In zeef kersen afspoelen. Steeltjes verwijderen en ontpitten. In zeef rozijnen wassen. In kommetje de port doen. Hierin de rozijnen 30 minuten laten weken. De verdere bereiding: Vlees inwrijven met zout, peper en rozemarijn. In braadpan boter verhitten. Vlees snel rondom dichtschroeien en in 10 minuten rondom bruin bakken. Met deksel schuin op pan nog 10 minuutjes zachtjes bakken. Af en toe omkeren. Intussen in steelpan paprika-roomsaus maken met water volgens de gebruiksaanwijzing. Er nog doorroeren: kersen , rozijnenmengsel en koffieroom. Dit zo'n 5 minuten meewarmen. Op smaak brengen met peper. Op plank vlees 5 minuten laten rusten. Dan in plakken snijden. Op schaal rangschikken. Garneren met selderij. De saus apart opdienen. Sperziebonen zijn er erg lekker bij.

Materialen

Zeef, kommetje, braadpan (liefst van gietijzer), steelpan, schaal.

Bronvermelding