Gehaktaart met Danablu-kaas en spek

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 25-02-2005 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 tak peterselie
  • 1 st. ui
  • 600 g. rundergehakt
  • 1 1/2 eetl. bouillonpoeder
  • 1 theel. witte peper
  • 1 theel. ansjovispasta (tube)
  • 4 eetl. paneermeel
  • 2 st. eieren
  • 50 g. gepelde walnoten
  • 50 g. Danablu-kaas
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)

Bereiden

In kopje peterselie fijnknippen. Ui pellen en boven kom raspen. Ui pellen en boven kom raspen. Toevoegen: peterselie, gehakt, bouillonpoeder, peper, ansjovispasta en paneermeel. Eieren erboven breken. Goed door elkaar kneden. Walnoten grofhakken. 6 halve walnoten achterhouden voor de garnering. Boven kommetje Danablu verkruimelen. Walnoten erdoor mengen. Op aanrecht plakjes bladerdeeg uitspreiden en 10 minuten laten ontdooien. Met water aan elkaar plakken tot een vierkante lap. Rande goed aandrukken. Bodem van springvorm bekleden met katen spek. Helft van gehakt erover verdelen. Walnotenmengsel erop scheppen. Bedekken met rest van gehakt. Bladerdeeg erop leggen en aandrukken. De bereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden C. In midden van oven gehakttaart in 50 minuten gaarbakken. Uit oven nemen. Plat bord op vorm leggen. Samen keren. Rand van vorm voorzichtig verwijderen. Garneren met achtergehouden walnoten. Aan tafel in 6 punten snijden. Heel lekker met stokbrood en frisse salade. Als borrelhapje: 12 punten van de taart snijden en geef er dunne plakjes stokbrood of sesam knackebrod bij.

Materialen

Kopje, kom, kommetje, springvorm 24 cm rond, oven, plat bord

Bronvermelding