Kapucijner ovenschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 24-10-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvries-bladerdeeg
  • 3 uien
  • 2 preien
  • 5 tomaten
  • 1 snuf peper
  • 1 theel zout
  • 1 theel paprikapoeder
  • 1 grote pot kapucijners
  • 1 zakje geraspte kaas

Bereiden

verwarm de oven voor op 200 gr. Laat de bladerdeeg ontdooien. Roerbak de groenten en doe de kruiden erdoor. Spoel de kapucijners af in een vergiet en laat uitlekken. Vet een ovenschaal in met olie en leg er 3 plakken bladerdeeg in. Bedek met de helft van de kaas. Dan de helft van de kapucijners, dan de groente, dan weer kapucijners, dan weer kaas en bedek met de rest van de bladerdeeg, bv. in reepjes . Klop het ei los en bestrijk daarmee het deeg. 30 minuten in de oven.

Bronvermelding