Elzasser zuurkool

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.
Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 20-01-2011 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • zuurkool

Bereiden

1 appel (Elstar) 1 eetlepel grove mosterd 1 eetlepel vloeibare honing 1 ui 1 zak zuurkool kruiden (500 g, Krautboy) 125 ml crème fraîche 4 eetlepels boter 600 g vastkokende aardappels ambachtelijke rookworst (300 gram) extra nodig: keukenpapier, aluminiumfolie zout, versgemalen peper Bereidingswijze: - Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C). - Borstel de aardappels schoon onder stromend water. Dep ze droog, prik de aardappels in en verpak ze in aluminiumfolie. Pof ze midden in de oven in ca. 1 uur gaar. - Bereid de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing. - Pel en snipper de ui. - Laat de zuurkool uitlekken. - Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes. - Verhit de helft van de boter in een pan en fruit de ui ca. 2 minuten. - Voeg de zuurkool toe en bak het mengsel ca. 4 minuten op een laag vuur. - Voeg de appel toe en laat het geheel ca. 10 minuten afgedekt smoren. - Roer de crème fraîche en de mosterd door de zuurkool. Breng het op smaak met zout en peper. - Verhit in een koekenpan de rest van de boter en roer de honing erdoor. - Serveer de worst op de zuurkool en schenk de honingjus erover. - Verwijder de aluminiumfolie en snij de aardappels in 4 parten. Bestrooi ze met zout en peper. - Serveer de aardappels bij de zuurkool. Tip: ook lekker om reepjes paprika door de zuurkool te roeren.

Bronvermelding