Witlof ovengerecht

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 21-09-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr rundergehakt
  • 1000 gr witlof

Bereiden

Maak de witlof schoon. Kook de groente maar heel eventjes. De groente mag niet gaar worden! Laat de groente uitlekken, en leg het in lange stukken in een ovenschaal. Doe tussen de stronken het gehakt. Eventueel het gehakt bereiden met wat zout en het rundergehakt iets minder droog maken door wat melk toe te voegen. Het gehakt mag niet gebraden worden. De schaal wordt opgevuld door om en om de groente en het vlees in te leggen. Op de volle schaal paneermeel strooien. De schaal in de oven leggen en het gerecht is na ongeveer een uur klaar.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding