! Asperges in de stoomoven op Vlaamse wijze

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 27-04-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 24 stuks asperges

Bereiden

voor de vinaigrette 1 eierdooier 1 el mosterd 2 el azijn 3 el water 2 dl arachideolie peper en zout 2 el kappertjes 1 sjalot 1 teentje look vers gehakte peterselie als voorgerecht 24 witte asperges als hoofdgerecht 40 witte asperges Leg de asperges plat op een plank. Houd ze vast bij de punt en schil ze rondom rond met een dunschiller. Snij de onderkanten eraf en leg ze in de stoomovenschaal. Zet ze 4 min. in de stoomoven op 120C (hoge druk) Doe de eierdooier, mosterd, azijn en water in een kom en roer met een garde. Giet de olie er beetje bij beetje en al roerend bij. Kruid met peper en zout. Voeg de kappertjes toe. Hak de sjalot, look en peterselie fijn en voeg toe. Haal de asperges uit de stoomoven. Schik ze op een bord en overgiet met de saus.

Bronvermelding