Tomatensoep à la Italiaans restaurant

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 01-02-2021 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 Eetlepels Basilicum (verse natuurlijk)
  • 300 Gram Rundergehakt
  • 2 Grote uien
  • 1 Blik Gepelde tomaten
  • 1 Blikje Tomatenpuree, de grootste van de twee
  • 200 Mililiter Rode wijn
  • 4 Bouillonblokjes
  • 1000 Milliliter Water
  • 4 Teentjes Knoflook
  • 2 Theelepels Paprikapoeder
  • 2 Theelepels Italiaanse kruiden
  • 2 Theelepels Oregano

Bereiden

1. Gooi de tomatenpuree, knoflook en de gedroogde kruiden alvast bij elkaar in een bakje en meng het even goed. Rul het gehakt alvast en zet 1000ml water in je waterkoker klaar om aan te zetten.) 2. Okay dan! Pak je soeppan en mik hier wat olijfolie in om de uien te fruiten. Kijken ze al een beetje glazig? Ja? Dan het tomatenpuree mengsel erbij en even goed doorroeren. Afblussen met de rode wijn en een half minuutje op hoog vuur laten staan. Dan het vuur laag draaien. 3. Gooi je blik gepelde tomaten in de pan en zet het vuur middelhoog. Laat dit even aan de pruttel komen. In de tijd dat dit aan de pruttel komt, zet je je waterkoker aan. Water gekookt? In de pan, samen met de bouillonblokjes. Laat het 5 minuutjes zachtjes koken. Wel af en toe even roeren natuurlijk. 4. Nu is de staafmixer aan de beurt. Zet hem op de bodem van je pan en draai hem met langzame bewegingen door de pan. Gewoon net zo lang tot er geen grote brokken meer in je pan zitten. Nu het gerulde gehakt en peper erbij en dit mengsel goed warm laten worden. De eetlepels basilicum in de pan doen en voila, je soep is af!

Materialen

Staafmixer Soeppan

Bronvermelding