Kruidenkaassaus voor 250 gram pasta

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 25-01-2021 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 gemiddelde ui, fijn gehakt
  • 1 bakje (klein) optioneel cherrytomaatjes
  • 1 pot optioneel champignons, gesneden
  • 0 no waste optioneel courgette

Bereiden

Stap 1. Olijfolie verhitten en de knoflook samen met de ui 3 minuten zachtjes fruiten (bakken) totdat de ui glazig is. Variatie optie extra groenten meebakken: Champignons, goed uitgelekt en afgespoeld uit pot Courgette in kleine blokjes gesneden, hoeveelheid naar wens of restje Stap 2. Roomkaas toevoegen en laten smelten Variatie optie extra groenten: Voeg (gehalveerde) cherrytomaatjes toe en verwarm deze mee. Aanwijzing Let op! De roomkaas niet laten koken of bakken. Stap 3. Maak op smaak met zout en peper Stap 4. Voeg toe aan de pasta en schep voorzichtig goed om de kruidenkaas te kunnen mengen. Eet smakelijk!

Bronvermelding