Roerbakgroenten Veggie-style

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 20-01-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • rijst

Bereiden

200 gr witte rijst 450 gr paksoi in reepjes 225 gr broccoliroosjes Frituurolie 225 gr gerookte tofu in blokjes 3 eetlepels sesamolie 2 geperste teentjes knoflook 2 1/2 cm geraspte gemberwortel 200 gr rettich in dunne schijfjes 2 eetlepels sesamzaad Voor de saus: 1 1/2 dl groentebouillon (van een blokje) 2 eetlepels sojasaus 1 theelepel chilisaus 1 theelepel vloeibare honing 1 eetlepel maïzena Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Blancheer de paksoi ± 5 minuten en de broccoli ± 1 minuut in ruim kokend water met zout. Spoel ze koud af en dep ze droog. Verhit in een wok de frituurolie en frituur de tofu knapperig. Verhit in de wok de sesamolie en roerbak hierin de knoflook en de gember ± 30 seconden. Voeg de rettich, paksoi, broccoli, en tofu toe en roerbak nog ± 5 minuten. Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar. Voeg de saus aan de groenten toe en bak die nog 3 minuten mee. Bestrooi voor het serveren met sesamzaad. Serveer met de rijst.

Bronvermelding