Mediterrane groentesoep

Pasta, Hoofdgerecht, 6 personen, Mediterraan.
Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 20-01-2011 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • groente

Bereiden

4 eetlepels olijfolie 200 gr snijbonen, in reepjes 2 kleine courgettes, ongeschild in mooie reepjes 250 gr winterwortel, in reepjes 2 kleine preien, in ringen 1 bouquet garni 2 takjes tijm, 3 takjes peterselie en 1 blaadje laurier) 2 blikken (Italiaanse) witte bonen (à 400 ml), uitgelekt 250 gr kleine pasta (b.v. schelpjes of kleine macaroni) 5 teentjes knoflook 4-5 eetlepels pesto 400 gr vleestomaten, ontveld, in partjes 100 gr vers geraspte parmezaanse kaas Zout en peper 2 eetlepels olijfolie verhitten en snijbonen, courgettes, wortel en prei hierin ca. 10 minuten zachtjes bakken. bereidingswijze 2 liter water en bouquet garni toevoegen, aan de kook brengen en soep op zacht vuur ca. 30 minuten laten koken. Witte bonen en pasta toevoegen en soep nog ca. 15 minuten zachtjes laten koken. Knoflook, pesto, tomaten, 50 gr parmezaanse kaas en 2 eetlepels olijfolie pureren. serveertips Voor serveren bouquet garni verwijderen en pestomengsel door hete soep brengen. Soep serveren met rest van de kaas en broodcroûtons

Bronvermelding