(Oosters) Roerbak witlof op Oosterse wijze

Roerbakken, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 27-12-2020 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • witlof

Bereiden

4 stronkjes witlof, schoongemaakt 1 eetl zonnebloemolie 1 teen knoflook 1 rode chilipeper, zaadlijsten eruit en gesnipperd 1 eetl sesamolie 1 eetl honing 2 eetl sojasaus 1 eetl limoensap zout en versgemalen peper 1 eetl geroosterde sesamzaadjes Snijd de witlofstronkjes elk in 6 parten. Verhit de zonnebloemolie en pers de knoflook erboven uit. Voeg de gesnipperde peper en de witlof toe en roerbak ca. 1 minuut op hoog vuur. Doe sesamolie, honing, sojasaus en limoensap erbij en roerbak alles nog 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met sesamzaad.

Bronvermelding