Courgettesoep met ras-el-hanout

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 25-01-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 Courgettes
  • 1 Flinke ui
  • 1 Theel Herbes de provence of Italiaanse kruiden
  • 50 Gr Roomboter
  • 1 Theel Ras-el-hanout
  • 500 Ml Kippenbouillon
  • 125 Ml Slagroom +
  • 100 Ml Slagroom
  • Selderijzout
  • 150 Gr Gerookte kipfilet
  • 1 Teen Knoflook, fijngesneden

Bereiden

1. Courgettes schoonmaken en in blokjes snijden. 2. Ui pellen en snipperen. Boter in pan verhitten. Kruiden toevoegen. Ui fruiten totdat ze glazig zijn. Knoflook kort meebakken. 3. Courgette toevoegen en afgedekt 10 minuten smoren. 4. Bouillon bij courgette schenken en 5 minuten zacht laten koken. 5. Met staafmixer soep pureren. 6. 125 ml slagroom toevoegen. 7. Eventueel de gerookte kipfilet in reepjes snijden en toevoegen. 8. Soep opnieuw verwarmen. 8.Op smaak brengen met zout en peper. 9. PROEVEN: ,eventueel nog ras-el-hanout, peper en zout toevoegen. 10. Slagroom (100 ml) lobbig kloppen. 11. Soep opdienen met een dot slagroom bestrooid met selderijzout. NB Opgediend in een mooi (champagne)glas, ziet het er heel feestelijk uit.

Materialen

1. Meestal laat ik de gerookte kipfilet achterwege, dat is net zo lekker. 2. Voor een vegetarische versie vervang je de kippenbouillon door kruiden- of groentebouillon en laat je de kipfilet achterwege. 3. Voor een veganistische versie gebruik je olijfolie, sojaroom, groente- of kruidenbouillon, geen kipfilet.

Bronvermelding