Hete kip

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 20-12-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 Gram Kipfilet
  • 1 St Ui
  • 4 St Rode paprika
  • 100 Gram Ketjap manis
  • 12 Gram Maizena
  • 20 Gram Lichte bastersuiker
  • 1 Eetlepel Zonnebloemolie
  • 1 a 2 Theelepels Sambal manis

Bereiden

Meng de ketjap, basterdsuiker en sambal op laag vuur in een steelpannetje Meng de maïzena met enkele eetlepels water tot een papje Voeg het maïzenapapje toe aan het sausje van ketjap, suiker en sambal Laat de saus wat indikken Snij de ui, paprika en kipfilet in stukjes Fruit de ui en de zonnebloemolie Voeg de kipfilet toe en bak gaar Bak de paprikastukjes even mee Voeg de saus toe aan de kip en meng Combineert goed met zilvervliesrijst en sperziebonen of broccoli

Bronvermelding