Ingelegde Komkommer

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 12-12-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stuks komkommer
  • 1 stuks rode ui
  • 100 ml azijn
  • 100 ml water
  • 3 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepel citroensap
  • zwarte peper
  • 1/2 stuks rode peper

Bereiden

1. Was de komkommer even in koud water af. Je kunt de komkommer schillen als je dat wil; zelf doe ik dat meestal niet. Je kunt ook een deel schillen dwz een reepje wel een reepje niet (om en om) zodat er een leuk patroon ontstaat hierbij kun je kiezen wat je zelf wil. Snij de komkommer in dunne plakjes en leg deze in een ruime kom. 2. Snipper de kleine rode ui (of een halve grote) fijn en als je rode peper gebruik verwijder je de zaadlijsten en snij je een 1/2 rode peper in dunne ringetjes. Je kunt i.p.v. rode peper namelijk ook kiezen voor 1/2 tl gemalen chili. Doe de ui en de rode peper (of gemalen chili) bij de komkommer. 3. Voeg 100 ml azijn, 100 ml water, 3 el suiker en 1/2 tl citroensap toe. De komkommer moet nu net onder ¿water¿ staan (zo niet voeg je nog een heel klein beetje water toe). Breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper. 4. Meng dit goed door elkaar en doe het in een weckpot of afgesloten bak en zet dit minimaal 1 nachtje in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken en het suiker oplost.

Materialen

weckpot

Bronvermelding