Ovenschotel met savooiekool

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Wachten: 45 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 27-11-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 savooie (groene) kool, fijngesneden (500 gr)
  • 500 gram (ongekruid) gehakt hoh of runder
  • 1 kilo vastkokende aardappelen, geschild en in
  • schijfjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eieren
  • 150 gram geraspte kaas
  • 200 gram creme fraiche
  • 1 theel kerriepoeder
  • 1 theel paprikapoeder
  • 1/2 theel nootmuskaat
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Bereiden

Aardappelschijfjes 5 min. koken, afgieten en goed uit laten lekken. Gehakt rul bakken met kerrie, paprika, nootmuskaat en peper en zout en in een ovenschaal doen. In het bakvet van het gehakt de ui en knoflook fruiten en de savooiekool toevoegen. Ca. 5-10 min. bakken en dan over het gehakt in de ovenschaal doen. Dan de uitgelekte aardappelplakjes erover verdelen. Strooi de geraspte kaas erover. Meng de creme fraiche met de eieren en voeg een beetje peper en zout toe. Verdeel het over de ovenschaal en zet de schaal 40-45 min. in een voorverwarmde oven van 180-200 graden.

Bronvermelding