Slowcooker easy chili con carne

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 480 minuten,

Laatst aangepast: 23-11-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram mager rundergehakt
  • 1 stuks paprika
  • 150 gram uien (1 grote of 2 medium)
  • 200 gram kidneybonen
  • 200 gram zwarte bonen
  • 30 gram chili con carne kruiden (1 zakje verstegen)
  • 400 gram blokjes tomaat in blik
  • 1 blokje runderbouillon natrium arm
  • 1 a 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 125 gram ananas stukjes op sap (optioneel)
  • ??? theelepels chili/cayenne poeder

Bereiden

Kilocalorieën per portie en macro's: 455 kcal / 32.9 gram koolhydraten / 16.9 gram vet / 35.7 gram eiwitten * Serveer met rijst: gemiddeld 173 kcal per 50 gram ongekookt. * Serveer met wrap: medium volkoren tortilla wrap is gemiddeld 112 kcal, grote natural tortilla wrap van AH eigen merk gemiddeld 132, en een mais tortilla van La Morena 120 kcal. * Serveer met stokbrood: 46 kcal per stukje van 18 gram (lekker maar minst slanke keuze) * Kcal garnering: sour creme is 23 kcal per eetlepel / mozzarella light is 83 kcal per 50 gram / geraspte 30+ kaas 62 kcal per portie van 20 gram 1) Spoel de bonen af in een vergiet en laat uitlekken. 2) Snipper de ui en paprika. 3) Verkruimel bouillon blokje. 4) Doe alles behalve de ananas in de slowcooker en 8 uur op low. 5) Voor meer pit voeg chili/cayenne toe. Voor wat meer zoet voeg in het laatste halfuur de ananas stukjes toe en/of het sap.

Bronvermelding