Slowcooker Kip Pilaf

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 240 minuten,

Laatst aangepast: 17-11-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blokje kippenbouillon (natrium arm)
  • 600 gram kipfilet
  • 150 gram uien (1 middelgrote ui)
  • 15 gram bami/nasi kruiden (1 eetlepel)
  • 2 tenen knoflook
  • 50 milliliter ketjap manis
  • 150 milliliter water
  • 10 gram sambal oelek
  • 70 gram tomatenpuree
  • 240 gram perzik partjes
  • 200 gram pandan rijst

Bereiden

Kilocalorieën en macro's per portie: 461 kcal / 60.4 gram koolhydraten / 4.6 gram vet / 42.2 gram eiwitten. 1) Snipper en fruit de ui. Laat de tomatenpuree kort meebakken. Je kan deze stap overslaan als je wil en alles direct in de slowcooker doen voor het gemak. 2) Snij de kip in blokjes. Als je liever pulled chicken hebt, laat heel. 3) Meng alle ingrediënten behalve de perzik en rijst in de slowcooker en zet 4 uur op low. Als je pulled chicken wilt, verwijder de kip en shred deze met 2 vorken en voeg opnieuw toe aan de saus. 4) Snij de perzik partjes in stukjes en laat nog even mee warmen in de saus. 5) Voeg eventueel wat water van het perzik blik toe aan de saus als je dit lekker vind en proef of het voldoende op smaak is. Voeg anders nog wat sambal/kruiden/peper/zout/ketjap toe. Als de saus waterig is kun je het binden met allesbinder/maizena. 6) Serveer met gekookte rijst en eventueel een gesnipperde lente ui en (verse) peterselie. Je kan variëren met groente zoals paprika, prei, champignons. Een voorgesneden zakje groente kan ook voor het gemak. Voeg deze het laatste halfuur toe zodat het een beetje bite behoudt.

Bronvermelding