Carrot cake

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Anders.

Laatst aangepast: 17-11-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 stuks eieren
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 250 gram basterdsuiker (wit of lichtbruin)
  • 2 theelepels vanille extract
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 snufje zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 400 gram wortelen (geraspt)
  • 125 gram walnoten
  • boter om in te vetten
  • Toping
  • 400 gram roomkaas
  • 100 gram boter (kamertemperatuur)
  • 150 gram poedersuiker
  • walnoten ter decoratie

Bereiden

Verwarm de oven op 180 graden. Klop de eieren, zonnebloemolie, basterdsuiker en vanille extract een paar minuten met een mixer door elkaar. Zeef het zelfrijzend bakmeel erbij en voeg en zout en kaneel toe en schep met een houtenlepel er door. Schep de geraspte wortels door het beslag. Hak de walnoten grof en schep ook door het beslag. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen goed in. Bestuif vervolgens lichtjes met zelfrijzend bakmeel of bloem. Giet het beslag in de vorm en bak de carrot cake 60 minuten in de oven, laat daarna afkoelen. Mix de roomkaas en boter samen met het poedersuiker door elkaar tot een egale en romige frosting. Snijd de carrot cake als hij helemaal is afgekoeld horizontaal doormidden. Verdeel ongeveer de helft van de roomkaas frosting over de onderzijde en leg de bovenzijde er weer op. Besmeer nu de bovenzijde met de rest van de roomkaas frosting. Garneer de bovenzijde met een aantal halve walnoten. Hoe bewaar je de worteltaart? Zonder de roomkaas frosting goed afgedekt buiten de koelkast. Met frosting in de koelkast. Haal hem een uur voor het serveren uit de koeling om hem op kamertemperatuur te laten komen. Tip: vervang de walnoten ook eens door Pekan noten. Garneer de carrot cake ook eens met kleine worteltjes van fondant.

Materialen

mixer Springvorm van ca 22 - 24 cm

Bronvermelding