Slowcooker Beef Barbacoa

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 480 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 14-11-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram Ierse magere runderbraadlap
  • 60 milliliter runderbouillon
  • 15 milliliter appel cider azijn (1 eetlepel)
  • 2 tenen knoflook
  • 15 milliliter limoensap
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 0.5 eetlepel zwarte peper
  • 20 milliliter chipotle peper in adobe saus (4 theelepels)
  • 1 stuks laurierblad
  • 0.5 theelepel kruidnagels (optioneel)

Bereiden

Aantal kilocalorieën en macro's: 292 kcal / 3.5 gram koolhydraten / 5.7 gram vet / 53.6 gram eiwitten. * De chipotle peper in adobe saus is verkrijgbaar bij appie van La Morena Serveer opties: * Als salade met veldsla, (geraspte) light mozzarella, sour creme, tomaatjes, en avocado/guacemole. Aantal kcal geheel afhankelijk van hoeveel je gebruikt. * Met een wrap en garnering: medium volkoren tortilla wrap is gemiddeld 112 kcal, grote natural tortilla wrap van AH eigen merk gemiddeld 132, en een mais tortilla van La Morena 120 kcal. * Kcal garnering: sour creme is 23 kcal per eetlepel / mozzarella light is 83 kcal per 50 gram / avocado 200 kcal per 100 gram. * Rijst: gemiddeld 173 kcal per 50 gram ongekookt. 1) Combineer alles behalve het vlees en de laurierbladen in de blender en pureer tot het glad is. 2) Snij het vlees in stukken en voeg toe aan slowcooker. Giet de saus erover en voeg het laurierblad toe. 3) Slowcooker 8 uur op low, zodat het vlees zodanig zacht is dat het uit elkaar valt 4) Verwijder het vlees uit de slowcooker en pluk het uit elkaar met 2 vorken. Verwijder de laurierbladen en gooi deze weg. 5) Doe het vlees terug in de saus en laat nog 10 minuutjes staan zodat het nog extra smaak kan absorberen.

Materialen

Blender

Bronvermelding