Slowcooker Jambalaya

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 180 minuten,

Laatst aangepast: 14-11-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram Grote garnalen (OPTIONEEL)
  • 300 gram Kipbraadworst
  • 150 gram Oranje of gele paprika (is 1 paprika)
  • 150 gram Ui (is 1 middelgrote ui)
  • 15 gram Gerookt paprikapoeder (1 eetlepel)
  • 15 gram Cajun kruiden (1 eetlepel)
  • 400 gram Tomatenblokjes (1 blik)
  • 2 tenen Knoflook
  • 250 milliliter Kippenbouillon

Bereiden

Aantal kilocalorieën en macro's met garnalen: 495 kcal per portie / 63.3 gram koolhydraten / 12.7 gram vet / 31.5 gram eiwitten. Aantal kilocalorieën en macro's zonder garnalen: 442 kcal per portie / 63.3 gram koolhydraten / 12.1 gram vet / 19.6 gram eiwit 1) Snipper de groente en snij de kipbraadworst in stukjes. Ik gaar de worst voor in de airfryer zodat het een lekker krokant korstje krijgt alvorens het snijden puur omdat ik dit lekkerder vind en het snijden makkelijker maakt maar dat is optioneel natuurlijk., 2) Voeg alle ingredienten toe aan de slowcooker behalve de rijst en de garnalen. 3) Slowcooker 3 uur op low en af en toe roeren. 4) Voeg de rijst en eventueel de garnalen toe en zet op high tot de rijst en garnalen gaar zijn. Dit is minimaal 30 minuten, max 60. Ligt aan je slowcooker. Het origineel recept zegt 30, bij mij duurde het bijna een uur. Personal note: Het recept is van OHMYFOODNESS - maar ik heb het een en ander aangepast omdat ik dat lekkerder vind; de rijst soort en kleur paprika. Ik lust zelf geen garnalen, vandaar optioneel, maar het hoort er eigenlijk wel in.

Materialen

Slowcooker Airfryer (optioneel)

Bronvermelding