Slowcooker pasta bolognese saus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 480 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 14-11-2020 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram Ongekookte pasta naar keuze
  • 500 gram Mager rundergehakt
  • 100 milliliter Runderbouillon
  • 15 milliliter Worcestershire saus
  • 2 tenen Knoflook
  • 150 gram Ui
  • 1 blokje Rundvlees bouillon blokje
  • 30 gram Tomatenpuree
  • 400 gram Blik tomaten blokjes in sap
  • 120 gram Bleekselderij
  • 250 gram Winterpeen/wortel
  • 6-8 theelepels Kruiden (italiaanse of pasta/lasagne blend)
  • 2 stuks Laurierbladen

Bereiden

Aantal kilocalorieën per portie: 512 Macro's: 48.7 gram koolhydraten / 31.4 gram eiwit / 18.7 gram vet Makkelijke versie: snipper de groente. Verkruimel het bouillon blokje. Doe alle ingrediënten in de slowcooker, even doorroeren en 8 uur op low. Kook de pasta en bewaar iets van het kook water, dit gebruik je om de saus te binden. Laat de pasta uitlekken en voeg toe aan je saus portie. Voeg wat water toe en blijf roeren tot de saus alles mooi dik bedekt. Langere (en mijn voorkeur) versie: 1) Bak het gehakt aan op hoog vuur en voeg toe aan slowcooker. 2) Bak in het vocht/vet van het gehakt de gesnipperde ui, wortel, bleekselderij en knoflook aan. Voeg toe aan slowcooker als de bleekselderij en uien iets glazig worden. 3) Giet de 100 ml runderbouillon in de pan en verwarm terwijl je eventueel stukjes gehakt/groente die in de pan zijn blijven plakken losmaakt en giet in de slowcooker. 4) Voeg het blik tomaten stukjes, de puree, worcestershire saus, kruiden en laurierblaadjes toe en roer dit door elkaar. 5) Slowcooker 8 uur op low. 6) Kook de pasta. Bewaar iets van het water; het zetmeel ga je gebruiken om de saus te binden. Laat even uitlekken en voeg toe aan de saus. Voeg water toe en blijf roeren tot de saus de gewenste dikte heeft en goed aan de pasta blijft kleven. 7) Als je meer groente wil voeg je groente naar keuze het laatste halfuur toe of bak ze even aan in de pan (doe ik meestal met champignons zodat ze wat bite behouden) en/of serveer met een groene salade voor een frisse afwisseling. Persoonlijke note: Ik gebruik het liefst de lasagne of pasta blend van Verstegen, of een Italiaanse kruidenmix. Je kan de de bouillon vervangen met rode wijn maar hou er dan rekening mee dat het aantal calorieën dan veranderd. Ik reken maximaal 50 gram ongekookte pasta voor een portie voor mezelf. Dit is ongeveer 125 gram gekookt, kan iets meer of minder zijn afhankelijk van het type pasta wat je gebruikt. Ik gebruik altijd volkoren fusilli. Dit om het aantal calorieën binnen de perken te houden. Het lijkt niet veel als je het ongekookt ziet maar het vult je saus helemaal prima. Wil je meer eten, kook je meer, that's up to you :) Ik verdeel de saus in porties voor ik de pasta toevoeg omdat ik dat lekkerder vind maar dat is een persoonlijke keuze. Saus kun je prima invriezen, en is zelfs lekkerder als je het een dag laat staan!

Bronvermelding