Chinese tomatensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 19-12-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1
  • 750 Gram Romatomaten
  • 600 Ml Water
  • 1 Blokje Kippenbouillon
  • 1 Blikje Tomatenpuree
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 3 Cm Gember
  • 1 Ui
  • 4 Eetl Gembersiroop
  • 2 Eetl Ketjap manis
  • 7 Eetl Appelmoes
  • 0,5 Eetl Sambal oelek
  • 2 Kipfilets
  • 2 Eieren
  • 2 Bosuien
  • 100 Gram Taugé
  • Zout en peper

Bereiden

1. Tomaten insnijden en heel even in kokend water doen. 2. Na 30 seconden in een bak koud/ijswater doen. 3. Haal de velletjes eraf en snij ze in partjes. 4. Haal het vruchtvlees eruit. 5. Snipper de ui, rasp de gember, hak de knoflook fijn. Bak even aan (glazig). 6. Voeg de tomatenpuree erbij. 7. Doe het water, de tomaten, bouillon, gembersiroop, ketjap, appelmoes, sambal en de kipfilets in dezelfde pan. 8. Laat ongeveer 15 a 20 minuten pruttelen totdat de kip gaar is. 9. Haal de kip eruit en snij de kip in kleine blokjes en hou ze apart. 10. Kluts de eieren door elkaar en bak er een omeletje van, oprollen en in dunne reepjes snijden. 11. Blender de soep met de staafmixer. 12. Proeven en op smaak brengen met zout en peper en eventueel appelmoes en wat gembersiroop. 13. Voeg de kip bij de soep. 14. Als de soep te dik is, voeg er dan 100 ml water bij. 15. Bosuien in ringen snijden. 16. Soep in een kom doen, bosui erop, taugé erbij doen, omelet erin, Klaar!

Bronvermelding