Beef Short Ribs (Klapstuk)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 210 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 23-10-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 rib Klapstuk / Beef Short Rib
  • 0.5 Bol Knoflook
  • 1 fles Rode wijn
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 100 gram spek
  • 200 gram champignons

Bereiden

In braadslede / eventueel instant pot: Zout/Peper op de ribben (droogmaken/kamertemperatuur) Dichtschroeien (vlees kant eerst, bot kant laatst. Halve knoflookbol doorsnijden Tomatenpuree uitkoken Rode wijn, en reduceren (50%) Beef stock (of kip) toevoegen (ribben boven water) 170-180 graden - 2.5 uur in de oven Saus: Vocht braadslede door zeef halen Garnering Spekjes bakken Champignons erbij (gehalveerd)

Bronvermelding