De makkelijkste Thaise groene curry ooit

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Thais.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 16-10-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kopjes Rijst
  • 1 Winterpeen of zoete aardappel (in blokjes)
  • 1 blik Kikkererwten (die van 225 gr)
  • 1 blik Kokosmelk (400 ml)
  • 1 pakje Thaise groene curry pasta (fair trade)
  • 1 zak Spinazie
  • 1 Ui

Bereiden

1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Ik gebruik altijd pandan rijst en laat hem goed uitstomen. 2. Snij de ui in halve ringen en bak hem aan totdat hij een kleurtje begint te krijgen. Doe de curry pasta erbij en laat deze even bakken totdat je hem goed kan ruiken. Voeg dan de winterpeen of zoete aardappel toe*, bak een minuutje mee. 3. Voeg hand voor hand de spinazie toe aan de koekenpan en laat elke pluk slinken voordat je de nieuwe toevoegt. Als alle spinazie erbij zit voeg je de kikkererwten toe en die bak je nog even mee. 4. Als laatste voeg je de kokosmelk toe. Laat alles goed doorwarmen. Als je zoete aardappel gebruikt, check even of hij gaar is. * In principe kan je hier heel veel groente voor gebruiken. Als je bijvoorbeeld nog een aubergine of courgette hebt liggen werkt dat net zo goed.

Bronvermelding