Crunchy groente noodles

Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 16-10-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Ui
  • 1 Teentje knoflook
  • 175 gram Noodles (ik gebruik udon of soba)
  • 2 Flinke wortelen (bijv. winterpenen)
  • 2 Paprika's (ik kies altijd verschillende kleurtjes)
  • 1 kopje Cashewnoten (ik doe geroosterd en gezouten)
  • 1 bosje Koriander
  • 3 eetlepels Pindakaas
  • 1 Limoen (het sap, kan ook uit zo'n kek flesje)
  • 1,5 eetlepel Sojasaus
  • 1,5 eetlepel Sesamolie
  • 1 eetlepel Hoisin saus
  • 0,5 eetlepel Maple syrup (of agave siroop, honing, etc.)

Bereiden

1. Snijd je ui, paprika en winterpeen in dunne reepjes* (als je echt chique wil doen ga je voor 'julienne'). De ui mag je alvast in de koekenpan of wok aanbakken met de knoflook (wel even in stukjes hakken of pletten met zo'n handige knoflookpers). 2. Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking. 3. Als de ui mooi glazig is voeg je de paprika- en wortelreepjes toe aan de pan. Laat ze lekker bakken, ze mogen echt wel bruine randjes hebben. 4. Doe de ingrediënten voor de saus* (pindakaas, limoen, sojasaus, sesamolie, hoisin saus en maple syrup) in een bakje en klop door elkaar (of ga voor de hipster methode en doe alles in een glazen pot en schudt het door elkaar). 5. Als de noodles gaar zijn mogen ze bij de groente. Voeg de saus en de cashewnoten toe en warm nog even door. 6. Serveer met de koriander erop (of niet, want er zijn zat mensen die een hekel hebben aan koriander). * In principe werkt hier elke groente die lekker knapperig wordt/blijft als je hem bakt. Je zou ook wat kool toe kunnen voegen bijvoorbeeld als je dat nog hebt liggen. * Als je van pittig eten houdt kun je ook een eetlepel sriracha, sambal of hot sauce toevoegen aan de saus.

Bronvermelding