Crema di mascarpone - mascarponecrème Superlekker!!

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 09-12-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 Eidooiers
  • 1,5 Eetl. Suiker
  • 4 Druppels Vanille-extract
  • 200 Gram Mascarpone
  • Flink wat kaneelpoeder
  • 1 Eetl. Cognac
  • Baicoli (zie recept) of harde Italiaanse koekjes
  • Om erbij te serveren

Bereiden

1. Klop met een mixer de eidooiers, suiker en vanille tot een romige en zo stevig mogelijke massa (Erg belangrijk). 2. Klop er snel de mascarpone en kaneel door. 3. Voeg de cognac toe, zodat de heerlijke crème wat luchtiger wordt. 4. Schep de crème in 4 bakjes. Dek af met plastic folie en laat minstens een uur in de koelkast staan. 5. Dien op met baicoli of vergelijkbare koekjes bijv.amaretti.

Materialen

Dien dit op in een klein schaaltje met daarnaast wat baicoli of dien het op met andere koekjes (bijvoorbeeld cantuccini) die je kunt gebruiken als lepel. Je kunt ook andere sterke drank gebruiken zoal rum of grappa of een mix van drankjes. NB in het recept staat dat de hoeveelheid voor 4 royale porties is. Wij (3 porties) vonden het voor 4 porties aan de krappe kant!

Bronvermelding