Lamsragout met abrikozen (Turks recept)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 06-08-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 st. uien
  • 500 g. magere lamslappen
  • 500 g. abrikozen
  • 3 eetl. olie
  • versgemalen peper, zout
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 theel. gemalen kardamon
  • 30 g. krenten

Bereiden

Het is een soort fruitig stoofpotje. Pel en snipper de uien. Snij het vlees in blokjes. Was de abrikozen, snij ze in vieren en verwijder de pit. Bak het vlees in de olie rondom bruin, voeg de uien toe en bak ze even mee. Bestrooi het vlees met peper, zout, kaneelpoeder en gemalen kardamon en voeg de krenten toe. Schenk 1 / 8 ltr. heet water in de pan en stoof het vlees in ongeveer 1 1/2 uur gaar (proberen!). Voeg op ongeveer de helft van de stooftijd de helft van de abrikozen toe. Voeg de rest van de abrikozen ongeveer 15 minuten voor het vlees gaar is toe. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer het met rijst.

Materialen

Braadpan,

Bronvermelding