(Spaans) Crema catalana met onder andere citroen, sinaasappel en kaneel.

Anders, Nagerecht, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 09-02-2020 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

500 ml melk 4 eidooiers 200 gr suiker 1 eetlepel maizena 1 theelepel kaneelpoeder Geraspte schil van een halve citroen (of naar smaak) Geraspte schil van een halve sinaasappel Suiker voor het knapperige laagje Klop de eidooiers en de suiker in een kom en mix dit tot een luchtig mengsel. Voeg de maizena, kaneel, citroen en sinaasappel toe. Klop dit allemaal goed door elkaar zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg daarna al kloppend de melk toe, zorg ervoor dat alle melk goed wordt opgenomen. Zet nu het mengsel op het vuur en laat dit zachtjes en al roerend opwarmen. Blijf het mengsel roeren tot er een dikke vla ontstaat. Giet de vla in schaaltjes en laat deze volledig afkoelen. Voor je de crema catalana opdient strooi je er wat suiker overheen en karameliseer je de suiker met een brandertje. Serveer de crema catalana warm. B Klop de eidooiers en de suiker in een kom en mix dit tot een luchtig mengsel. Voeg de maizena, kaneel, citroen en sinaasappel toe. Klop dit allemaal goed door elkaar zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg daarna al kloppend de melk toe, zorg ervoor dat alle melk goed wordt opgenomen. Zet nu het mengsel op het vuur en laat dit zachtjes en al roerend opwarmen. Blijf het mengsel roeren tot er een dikke vla ontstaat. Giet de vla in schaaltjes en laat deze volledig afkoelen. Voor je de crema catalana opdient strooi je er wat suiker overheen en karameliseer je de suiker met een brandertje. Serveer de crema catalana warm.

Bronvermelding