(TAPAS) Spaanse kipkluifjes (alitas de pollo al ajillo)

Anders, Hapje, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 09-02-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

600 gram kipkluifjes Gerookte paprikapoeder Olijfolie 10 teentjes knoflook Droge witte wijn 2 stuks laurierblad Tabasco Chiliflakes Kippenbouillonblokje Verse peterselie Verwarm de olijfolie in een grote wokpan op middelhoog vuur. Terwijl de olie opwarmt, dep je de kippenvleugeltjes voorzichtig droog en bestrooi je ze geleidelijk met gerookte paprikapoeder. Wanneer de olijfolie goed warm is, doe je de kippenvleugels erin en bak je ze totdat ze rondom een aantrekkelijk bruine kleur hebben. Terwijl de kipkluifjes bakken, pel je de knoflook en snijd je deze in dunne schijfjes. Doe de schijfjes knoflook bij de kip in de pan en laat ze grofweg 2 minuten meebakken met de kip. Wanneer de knoflookschijfjes beginnen te verkleuren, voeg een aardig grote scheut witte wijn toe, om de kipkluifjes nog beter op smaak te brengen. Doe de laurierblaadjes erbij, daarna wat tabasco (hoeveelheid zelf te bepalen) en chiliflakes om de kipkluifjes wat pittiger te maken. Verbrokkel het kippenbouillonblokje over de kippenkluifjes en roer goed door. Laat ze verder zonder deksel garen. Roer ondertussen regelmatig totdat het vocht bijna helemaal is verdampt. Bestrooi voor het serveren de kipkluifjes met de verse peterselie. Klaar om te smikkelen!

Bronvermelding