Linzensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 65 minuten,

Laatst aangepast: 23-06-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr linzen
  • 1 rookworst
  • 2 à 3 bouillonblokken
  • 2 klein gesneden uien
  • 2 in blokejes gesneden aardappelen
  • 1 mespuntje gemalenkruidnagel
  • 1 liter water
  • 150 gr soepgroenten

Bereiden

200 gr. linzen wassen en met water en de uien aan de kook brengen 40 min. zachtjes laten koken. De soepgroenten en de aardappelblokjes erbij doen en weer 20 min. zachtjes laten koken. De rookworst in plakjes snijden en met de boullonblokken door de soep roeren. De soep nog ca. 5 min. verwarmen en af en toe omroeren en er een mespunt kruidnagel doorroeren.

Materialen

Soepketel

Bronvermelding