Menu
Ovenschotel: Chinese kool met gehakt en banaan
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 30 minuten,
Laatst aangepast: 01-10-2006 | 5 keer bewaard
Ingrediënten
- 400 gr rundergehakt
- 1 pak Maggi puree voor ovenschotels
- 1 gesneden Chinese kool
- 1 ui
- 2 bananen
- 2 el paneermeel
- 1 el kerriepoeder
- 2 el olijfolie
- 15 gr boter
- zout, peper
Bereiden
- Als je een hele chinese kool hebt, snijd hem dan eerst in reepjes. Je kan ook een zak voorgesneden kool gebruiken
- Kook de Chinese kool in weinig water met zout naar smaak net gaar en laat hem uitlekken.
- Snipper de ui en snijd de banaan in plakjes
- Fruit de ui in ongeveer 5 minuten in de olie goudgeel en glazig.
- Voeg het gehakt en de kerriepoeder toe en bak het al omscheppend bruin en rul.
- Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Bereid de puree voor ovenschotel volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verdeel de kool over de bodem van een ovenschaal.
- Schep het gehakt erop en dek het af met de bananenplakjes.
- Verdeel de puree erover en strijk hem uit.
- Bestrooi met het paneermeel en verdeel er kleine klontjes boter over.
- Laat het gerecht in een voorverwarmde oven (250°C) in ongeveer 30 minuten een mooi korstje krijgen.
Materialen
oven, ovenschaal, kookpan, koekenpan
Bronvermelding
Bron onbekend