Ovenschotel: Chinese kool met gehakt en banaan

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 30 minuten,

Laatst aangepast: 01-10-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr rundergehakt
  • 1 pak Maggi puree voor ovenschotels
  • 1 gesneden Chinese kool
  • 1 ui
  • 2 bananen
  • 2 el paneermeel
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el olijfolie
  • 15 gr boter
  • zout, peper

Bereiden

- Als je een hele chinese kool hebt, snijd hem dan eerst in reepjes. Je kan ook een zak voorgesneden kool gebruiken - Kook de Chinese kool in weinig water met zout naar smaak net gaar en laat hem uitlekken. - Snipper de ui en snijd de banaan in plakjes - Fruit de ui in ongeveer 5 minuten in de olie goudgeel en glazig. - Voeg het gehakt en de kerriepoeder toe en bak het al omscheppend bruin en rul. - Breng het mengsel op smaak met peper en zout. - Bereid de puree voor ovenschotel volgens de gebruiksaanwijzing. - Verdeel de kool over de bodem van een ovenschaal. - Schep het gehakt erop en dek het af met de bananenplakjes. - Verdeel de puree erover en strijk hem uit. - Bestrooi met het paneermeel en verdeel er kleine klontjes boter over. - Laat het gerecht in een voorverwarmde oven (250°C) in ongeveer 30 minuten een mooi korstje krijgen.

Materialen

oven, ovenschaal, kookpan, koekenpan

Bronvermelding