Aardappelpuree met knoflook

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 09-10-2019 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

1 kg aardappelen met dunne schil; 4 tenen knoflook (of meer, afhankelijk van uw knoflookbehoefte); 1 eetlepel zeezout; 1-2 dl olijfolie; desgewenst: 1 à 2 theelepels geraspte citroenschil Boen de aardappelen schoon, pit ze en snijd ze met schil en al aan stukken. Kook ze goed gaar. Pel intussen de tenen knoflook en wrijf ze, met het zout, in een vijzel fijn of hak ze heel fijn en meng er het zout door. Giet de aardappelen af (bewaar wat van het kookvocht), druk ze door de pureeknijper tot puree, roer er het mengsel van knoflook en zout door, en vervolgens zoveel olijfolie als nodig is om een puree te krijgen die stevig of smeuïg is, al naar gelang van de door u gewenste dikte. Als u het te gek vindt worden, vervang dan een deel van de olijfolie door aardappelkookwater. Laat de olijfolie niet helemaal weg, anders krijgt u een totaal ander gerecht. Roer er desgewenst de citroenschil door. Eet er voor een volledige maaltijd een salade bij van gemengd groen, een eenvoudige olie-en-azijndressing, dunne plakjes rode ui, hardgekookte eieren en zwarte olijven. Wie beslist vlees of vis wil, kan voor geroosterd lamsvlees of vis kiezen. Of zelfs voor hamburgers.

Bronvermelding