Vijgen met fontina, in ham gegrild

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 17-12-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 verse vijgen
  • 50 gram fontina( italiaanse bergkaas)
  • 4 plakjes serranoham
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • peper, zout

Bereiden

Voorbereiden: Vijgen wassen en kruislings diep insnijden. Fontina in 4 stukjes snijden en in vijgen stoppen. Vijgen inpakken in ham. Pakketjes licht bestrijken met olie. Bereiden: Ovengrill voorverwarmen.Vijgenpakketjes op bakplaat zetten en ca. 10 minuten onder grill schuiven tot ham knapperig is en kaas begint te smelten. In kom olie mengen met azijn, peper en zout. Vijgen op elk bord zetten en dressing rondom druppelen.

Bronvermelding