AUBERGINE gevuld met tofu

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 09-09-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 5 zwarte olijven
  • 1 sjalot
  • 250 g champignons
  • 1 el olie
  • 4 teentjes knoflook
  • peper
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • ¿ 150 gram GLUTENVRIJE macaroni

Bereiden

1. Was de aubergine, verwijder de steelaanzet en halveer de aubergines in de lengte. 2. Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein. 3. Hak de olijven klein. 4. Pel de sjalot en snijd hem klein. 5. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. 6. Hak de tofu in kleine stukjes. 7. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot glazig. 8. Voeg de tofu toe en pers het teentje knoflook er boven uit. 9. Bak een paar champignons, het kleingesneden vruchtvlees van de aubergine en de olijven mee en maak het mengsel op smaak met peper. 10. Vul de auberginehelften met het mengsel. 11. Schenk de tomatenblokjes in een pan en roer er de rest van de plakken champignons door. Plaats de aubergines erin. 12. Laat de aubergines met een deksel op de pan in ± 25 minuten heet worden. 13. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing en geef het erbij. ¿

Materialen

Vaak zie je recepten met gevulde aubergine uit de oven, maar je kunt dit ook Prima maken in de pan. Deze variant laat je gaar worden in een smaakvolle tomatensaus.

Bronvermelding