AMUSE - Aziatische snackballetjes

Anders, Hapje, 12 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 06-07-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

15 personen Snackballetjes 1 kg rundergehakt paneermeel 4 eetlepels mosterd 3 stuks eieren 4 theelepels gemberpoeder 4 tenen knoflook 3 stuks lente-ui boter olie traditioneel Pers eerst de teentjes knoflook uit en snij de lente-ui in smalle ringen. Kneed dan alle ingrediënten voor het gehakt door elkaar en vorm er met vochtige handen kleine balletjes van ca. 3 cm doorsnede. Verhit een koekenpan met wat boter en olie traditioneel en bak ze rondom zachtjes goudbruin en gaar. Saus 12 eetlepels hoisinsaus 12 eetlepels sushi-azijn 4 tenen knoflook 4 eetlepels sojasaus 4 theelepels gemberpoeder Pers de tenen knoflook uit. Verwarm ondertussen de saus ingrediënten bij elkaar in een steelpannetje. Om te garneren 3 eetlepels sesamzaadjes 2 stuks lente-ui Als de gehaktballetjes gaar zijn, aan de saus toevoegen en de balletjes door de saus rollen. Uitserveren Bestrooi de snackballetjes voor het uitserveren met fijngesneden lente-ui en geroosterde sesamzaadjes.

Bronvermelding