(Spaans) Gazpacho de fresones - een verrassend soepje met aardbeien, knoflook en tomaten

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 02-07-2019 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

500 gram aardbeien 3 grote tomaten 1/2 fijngesneden rode paprika 1/2 fijngesnipperde teentje knoflook 1/2 fijngesneden klein uitje 1 theelepel suiker snufje zout zwarte peper 4 eetlepels olijfolie extra virgen 1 eetlepel balsamico azijn Was de tomaten en schil ze. Was de aardbeien en ontdoe ze van hun kroontjes. Pureer in een keukenmachine de ui, knoflook, paprika, aardbeien, tomaten samen met de suiker tot een glad geheel. Zeef de gazpacho zodat de pitjes achterblijven en breng op smaak met peper, zout, azijn en olijfolie. Meng goed en zet weg in de koelkast. Mocht je hem te dik vinden (wat ik wel lekker vind) leng dan aan met wat water. Serveer de gazpacho ijskoud.

Bronvermelding