Menu
(Spaans) Gazpacho de fresones - een verrassend soepje met aardbeien, knoflook en tomaten
Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Spaans.
Laatst aangepast: 02-07-2019 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
500 gram aardbeien
3 grote tomaten
1/2 fijngesneden rode paprika
1/2 fijngesnipperde teentje knoflook
1/2 fijngesneden klein uitje
1 theelepel suiker
snufje zout
zwarte peper
4 eetlepels olijfolie extra virgen
1 eetlepel balsamico azijn
Was de tomaten en schil ze. Was de aardbeien en ontdoe ze van hun kroontjes.
Pureer in een keukenmachine de ui, knoflook, paprika, aardbeien, tomaten samen met de suiker tot een glad geheel.
Zeef de gazpacho zodat de pitjes achterblijven en breng op smaak met peper, zout, azijn en olijfolie. Meng goed en zet weg in de koelkast. Mocht je hem te dik vinden (wat ik wel lekker vind) leng dan aan met wat water.
Serveer de gazpacho ijskoud.
Bronvermelding
Hotel Spanje