2 x Heerlijke aubergine - Gepofte met burrata en gegrilde perzik en gevuld met tomaat, ei en kaas, van Marlieke

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 26-05-2019 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Gepofte aubergine met burrata en gegrilde perzik 2 aubergines 2 bollen burrata 2 perziken/nectarines Een handje gezouten amandelen Verse munt of basilicum Olijfolie Circa 1 eetlepel honing 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden heteluchtoven) of steek de BBQ aan. 2. Spoel de aubergines schoon en smeer ze in met olijfolie. Wikkel ze daarna in aluminiumfolie. Pof ze vervolgens ongeveer 40 minuten in de oven, of op de BBQ. Knijp er daarna even in, wanneer ze zacht zijn dan zijn ze klaar. 3. In de tussentijd halveer je de amandelen en rooster je ze in een pan. Snijd de perziken of nectarines in dunne plakken langs de pit heen. Besprenkel ze daarna met wat olijfolie en bak het fruit in een (grill)pan totdat er goudbruine streepjes op de plakken te zien zijn en het fruit wat zachter is geworden. Zo¿n 5 tot 7 minuten per kant. Besprenkel ze daarna met wat honing. 4. Wanneer de aubergines gepoft zijn, haal ze uit de oven en snijd je ze voor 3/4 in. 5. Vul de aubergines met de bol burrata en verdeel de perziken/nectarines erop. Garneer met amandelen en munt en/of basilicum. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout, en bij voorkeur met wat extra druppeltjes honing. - Gevulde aubergine met tomaat, ei en kaas Voor 2 halve, gevulde aubergine¿s 1 aubergine 2 tomaten 1 ei Oude (harde) geitenkaas Verse basilicum Italiaanse, gedroogde kruiden 1 ei 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 graden hete lucht). Halveer de aubergines en snijd het vruchtvlees kruislings in. Besprenkel de bovenzijde met wat olijfolie, peper en zout. Leg de aubergine¿s met de opengesneden kant naar boven in een ovenschaal en zet c.a. 20 minuten in de oven, totdat ze zacht zijn. 2. Snijd in de tussentijd de tomaten in grove stukken en doe dit in een mengkom. Snijd een handje verse basilicumblaadjes fijn (houd wat over voor de garnering) en voeg dit aan de tomaten toe, samen met wat gedroogde Italiaanse kruiden. Meng hier een eitje, geraspte geitenkaas, verse peper en zout doorheen. 3. Haal de aubergine uit de oven en snijd het vruchtvlees eruit (uithollen). Snijd het vruchtvlees fijn en voeg dit ook toe aan het tomatenmengsel. Vul de uitgeholde aubergine met het tomatenmengsel en maak af met wat extra geraspte kaas. Zet voor 30 minuten in de oven totdat het ei gestold is. 4. Haal de gevulde aubergine uit de oven, doe er nog wat extra geraspte kaas overheen en maak af met wat fijngesneden blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

Bronvermelding