'Opa Kramer's Ayam Singgang Dua (Gegrilde kruidige kip)'

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 18-05-2019 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • kip

Bereiden

1 kg kippenpoten; - 400 ml kokosmelk; - 5 daun djuruk purut blaadjes; - 2 serehstengels. Voor de boemboe : - 1 el zwarte peperkorrels; - 4 sjalotten; - 2 knoflooktenen; - 2 cm laos; - 2 cm kunyit; - 1 cm gember; - suiker; - zout; - olijfolie. Maal de boemboe tot een pasta en bak deze in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de sereh, djeruk purut en de kokosmelk toe en breng het al roerend aan de kook. Doe de kip er bij en stoof de kip gaar. Laat de kip in de saus afkoelen en rooster/gril de kip de volgende dag mooi bruin. Kook de saus in tot een gebonden saus of bind hem met wat aangemaakte maïzena

Bronvermelding