Rettich carpaccio

Salades, Voorgerecht, 6 personen, Anders.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote rettich
  • zout
  • 1 limoen
  • 30 gr verse gemberwortel
  • 1 sjalot
  • 1 rode spaanse peper
  • 2 el sojasaus
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 el fijngehakte koriander

Bereiden

Schil de rettich en schaaf hem in de lengte in dunne plakken van ca.1mm. Bestrooi ze met een klein beetje zout en bewaar afgedekt in de koelkast. Pers de limoen uit. Schil en rasp de gemberwortel. Pel en snipper de sjalot. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en hak heel erg klein. Pers de limoen uit. Klop het limoensap, de sojasaus en de olie door elkaar en roer er de gember, sjalot, pepersnippers en 1 el koriander door. Dep de plakjes rettich droog en leg ze nonchalant op een grote schaal. Schep de dressing nog eens door en leppel over de rettich. Bestrooi de carpaccio met de rest van de koriander.

Bronvermelding