' 6 x Gevulde Champignons' Verz. door Leon

Anders, Hapje, 6 personen, Anders.

Laatst aangepast: 20-12-2018 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • champignons

Bereiden

1 CHAMPIGNONS MET UI, KNOFLOOK, KAAS EN SPEK grote kastanje champignons fijngesneden ui knoflook, fijn geraspt belegen Goudse kaas ontbijtspek of bacon olijfolie selderij of uien zout (of anders gewone) gemaalde witte peper 1. Haal steeltjes uit champignons en snijd fijn. 2. Fruit ui, knoflook en champignon steeltjes in olijfolie tot zacht. 3. Bestrijk champignons met wat olijfolie en geur champignons en vulling met zout en peper. 4. Vul binnenkant van champignons voor 3/4 met vulling en verdeel geraspt kaas erover. 5. Draai er een plakje ontbijtspek of bacon om en steek vast met cocktail prikker. 6. Bak in oven of op rooster op kolen bij BBQ tot kaas is gesmolten en spek knapperig is. - 2 CHAMPIGNONS MET ACHTERHAM, RICOTTA EN GROENE PESTO grote kastanje champignons achterham, heel fijn gesneden ricotta, losgeklopt met vork zout witte peper olijfolie 1. Haal steeltjes uit champignons en snijd fijn en fruit het erna even in olijfolie tot zacht. 2. Meng champignon steeltjes met achterham, ricotta en groene pesto en vul binnenkanten van champignons ermee. 3. Bestrijk champignons met olijfolie en bak gevulde champignons in medium hitte oven tot zacht en goed warm. - 3 CHAMPIGNONS MET HAM gepureerd of in kleine blokjes gesneden ham zwarte peper (pittig op smaak gemaakt) peterselie, fijn mosterd ei, geklopt citroensap nootmuskaat mengsel van Parmezaanse kaas en broodkruim of paneermeel olijfolie 1. Meng alle vulling ingrediënten en vul champignons. 2. Bak in oven 200*C tot gaar en mooi van kleur. - 3 CHAMPIGNONS MET PESTO, MOZZARELLA EN SPEK grote knoopjes of reuze champignons, zonder steeltjes plakjes mozzarella groene pesto ontbijtspek of bacon 1. Doen een rondje mozzarella in holte van champignon, zo dat de bovenkant net niet tot helemaal bovenaan komt. 2. Doen een laagje pesto over mozzarella. 3. Draai spek om champignon en steek spek vast met cocktailprikker. 4. Bak in oven bij 220*C voor 20-30 min. - 4 CHAMPIGNONS MET GEHAKTVULLING IN SPEK knoopjeschampignons of reuze champignons, zonder steeltjes rundergehakt ontbijtspek of bacon olijfolie ui, heel fijn knoflook, heel fijn hele komijnzaden korianderpoeder weinig zout (spek is ook zout) zwarte peper 1. Fruit ui in olijfolie tot zacht. 2. Doen op hoog vuur en bak even de komijnzaden voor zo een minuut. 3. Voeg koriander bij en draai vuur omlaag. 4. Bak verder totdat goudbruin en geurig. 5. Laat uien mengsel afkoelen en meng dit erna met zout en peper door gehakt. 6. Vul champignons met gehakt mengsel. 7. Draai spek om champignon en steek vast met cocktailprikker. 8. Bak in oven bij 220*C voor 20-30 min. - 5 CHAMPIGNONS GEVULD MET GEHAKT EN INGEPAKT IN SPEK grote knoopjeschampignons of reuze champignons, zonder steeltjes ui, fijn knoflook, fijn olie mager rundergehakt peterselie, fijn worcestersaus zout (weinig) peper ontbijtspek of bacon mosterd 1. Fruit ui en knoflook in weinig olie tot zacht en laat afkoelen. 2. Meng nu alle ander ingrediënten behalve mosterd en spek door de gehakt. 3. Vul gehaktballen met deze mengsel. 4. Bestrijk de spekreepje met mosterd en draai om champignon en steek spek vast met cocktailprikker. 5. Vouw een reepje spek met de mosterd kant naar binnen om elk gehaktballetje en plaatst gehaktballetjes voor 45 min. in diepvries om stevig te worden. 6. Bak in oven bij 220*C voor 20-30 min. - 6 CHAMPIGNONS MET VULLING VAN SPEK, ZADEN, ZONGEDROOGDE TOMATEN grote knoopjeschampignons of reuze champignons, zonder steeltjes ontbijtspek, knapperig gebakken en fijn gesneden zaden (zonnebloemzaad, pijnboompitten, pompoen pitten etc.) zongedroogde tomaten, fijn gesneden fetakaas verkruimeld olijfolie 1. Meng spek, zaden, kaas, zongedroogde tomaten olie van tomaten om dit smeuïg te maken. 2. Vul champignons met deze mengsel. 3. Bak in oven voor 20-30 min. bij 220*C.

Bronvermelding