Kleftiko

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 240 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 03-03-2005 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 2 teen knoflook
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 750 gr Lamsvlees
  • 2 stuks uien
  • 200 gr (geraspte) geitenkaas

Bereiden

Vermeng de olijfolie in een schaal met het citroensap, de knoflook, de oregano, de tijm en wat zout en peper. Snijd het vlees aan grote dobbelstenen. Wentel het vlees door het mengsel en laat ze onder af en toe keren circa 4 uur marineren. Verdeel het vlees over vier vellen aluminiumfolie. Leg de ringen ui op het vlees, besprenkel het geheel met de marinade en verdeel de klein gesneden of geraspte geitenkaas erover. Vouw de olie rond het vlees goed dicht. Bak het vlees in circa 2 uur gaar in een op 175°C voorverwarmde oven. Serveer het vlees in de opengevouwen folie. Lekker met turks brood en een griekse salade met feta-kaas.

Materialen

Aluminiumfolie

Bronvermelding