(SOEP) Gekarameliseerde uiensoep

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 14-12-2018 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

750 gram verschillende uien in grove stukken gehakt 1 el. boter scheutje olijfolie 1,5 liter runderbouillon (gebruik groentebouillon als je liever vegetarisch eet) flinke scheut balsamico azijn (liefst goede kwaliteit!) geraspte kaas soort en hoeveelheid naar wens zout en peper naar smaak 1 Gebruik een vlammenverdeler als je die hebt en kies voor een pan met dikke bodem! 2 Zet je pan op het vuur en laat de boter in een scheutje olijfolie smelten. 3 Voeg de in grove stukken gehakte uien toe en roer even om zodat ze allemaal glimmen van het vet. 4 Zet het vuur laag en laat de uien in 40 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe om. 5 Zet op het laats het vuur ietsje hoger zodat ze inmiddels zacht geworden uien iets aanbakken en goudbruin worden. 6 Voeg de warme runderbouillon toe (ik gebruik altijd gekookt water en doe er in de pan de bouillon blokjes bij, maar je kunt ook verse bouillon gebruiken natuurlijk). 7 Schenk er de balsamico azijn bij en roer. 8 Laat nog circa 10 minuten zachtjes pruttelen. 9 Serveer met geraspte kaas. Of kies voor de meer traditionele geroosterd brood met gesmolten kaas voor erbij.

Bronvermelding