(HEERLIJK) Kerstschuimkrans - Deze mooie kerstpavlova is een toet waarmee je echt gaat scoren.

Anders, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 14-12-2018 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Pavlova 6 eiwitten 1/4 tl zout 225g suiker(fijn) 1,5 tl maïzena 2 tl citroensap 2 tl vanille-extract Suiker Cranberries 60g cranberries 100g suiker 240 ml water Topping 200g (opgeklopte) slagroom 100g mascarpone 1 el suiker 1 tl vanille extract Verwarm eerst de oven voor op 120 graden. Klop dan de eiwitten met zout samen in een kom. Voeg steeds een beetje suiker toe en blijf kloppen tot het mengsel stijf is. Roer er dan maïzena, citroensap en vanille-extract doorheen. Maak een mooie kerstkransvorm op een bakplaat. Dit kan gedaan worden met een spuitzak of gewoon met een lepel. Doe de pavlova 2 uur in de oven. Doe nu de oven uit, maar laat de pavlova nog wel afkoelen in de oven. Voor de suikercranberry¿s meng je kokend water met suiker tot het een dikke laag is. Leg de cranberry¿s in een schaal en rol ze in het suikermengsel. Laat het ongeveer een uur op kamertemperatuur afkoelen en verplaats naar de koelkast. Voor de topping meng je slagroom met mascarpone, suiker en vanille tot het een dik mengsel is. Versier dan de pavlova met de topping, de suikercranberry¿s, rozemarijn en granaatappel.

Bronvermelding