(HAPJE) Bladerdeeghapjes met dadels en geitenkaas

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 14-12-2018 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

4 plakken (spelt)bladerdeeg ontdooid 4 verse dadels 50 gram zachte geitenkaas 15 gram pijnboompitten honing 1 losgeklopt ei Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Verkruimel de geitenkaas boven een bakje. Rooster de pijnboompitten licht in een hete koekenpan en laat ze afkoelen. Snijd een vel bladerdeeg in 4 delen. Maak met een deegroller of je handen de lapjes een klein beetje groter. Het bladerdeeg moet echt goed ontdooid zijn, anders trek je het kapot. Leg op ieder plakje een klein schepje dadelstukjes, een beetje geitenkaas en een paar pijnboompitjes. Druppel hier voorzichtig wat honing overheen en vouw het vierkantje dicht als een envelopje. ( Zie foto) Druk de randjes goed aan, zodat de pakketjes ook tijdens het bakken dicht blijven. Bestrijk de hapjes met ei en bak ze in 15 minuten mooi gaar en bruin in voorverwarmde oven op 200 °C. Wanneer de hapjes zijn ingevroren bak je ze 12-15 minuten om ze warm te kunnen serveren. Tip: Je kunt de vulling ook over 4 vellen verdelen en zo een lekkere snack maken voor bijvoorbeeld bij de lunch! Serveer er dan een frisse salade bij.

Bronvermelding