Zalmcocktail met appel

Anders, Voorgerecht, 6 personen, Anders.
Wachten: 45 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 03-03-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gr zalmfilet
  • 5 stuks Elstar appels
  • 150 gr gekookte biet
  • 1 bosje bieslook
  • 100 gr zalmeitjes
  • 2 dl olijfolie
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 el honing
  • 2 tl Dyon mosterd
  • 2 stuks sjalotjes
  • 4 el crème fraiche

Bereiden

Maak eerst de dressing. Doe olijfolie, witte wijn, honing, mosterd en fijngehaktesjalotjes in de blender en laat ca. 30 sec. draaien. Meng daarna de crème fraiche erdoor. Rook de zalm (of koop warm gerookte zalm en warm deze op in de magnetron) Snijd de zalm in pinkdikke staafjes. Schil de appels en snijdt in staafjes (ongeveer even dik als de zalm). Doe de appel in vier cocktailglazen. Doe de zalm er bovenop. Giet de dressing erover en garneer met stukjes biet, zalmeitjes en bieslook.

Materialen

Evt. rookoven

Bronvermelding