'Heerlijk dessert: gegrilde peer met fluweelzachte Baileys saus'

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 25-11-2018 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 el. speculaaskruiden

Bereiden

2 conference peren | 1 el. speculaaskruiden (het liefst van Green Gypsy) | 2 el. mascarpone | 5 el. Baileys | handje walnoten | honing Verwarm de oven voor en schil de peren. Snijd ze door midden, verwijder het klokhuis en wrijf de peren aan alle kanten in met de speculaaskruiden. Leg ze in de ovenschaal en zet 30 minuten in de oven. Maak ondertussen een gladde saus door de mascarpone en Baileys goed door elkaar te roeren. Haal de peren uit de oven, verbrokkel wat walnoten erover, druip wat honing er overheen en zet de oven op de grillstand. Zet de peren nog zo¿n 10 minuten in de oven. Serveer per persoon een halve peer met een flinke lepel mascarpone ¿ Bailey¿s saus.

Bronvermelding