Bami met spitskool en spekjes

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 12-02-2018 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram mie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ui, in ringen
  • 1 spitskool, fijngesneden
  • 150 gram spekjes
  • 2 eetl ketjap
  • zout en peper
  • 1 eetl olie
  • gebakken uitjes, ter garnering

Bereiden

Fruit de ui aan in een wok met olie, voeg na een paar minuutjes de knoflook en gesneden spitskool hierbij. Breng dit op smaak met zout en peper. Laat dit mengsel ca. 10 min. bakken tot de spitskool gaar is. Roer tussendoor regelmatig door. Bak in een andere koekenpan de spekjes uit. Doe de spekjes bij de spitskool en bak dit nog even mee. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de gare mie door het spitskoolmengsel en breng op smaak met ketjap. Serveer de bami met spitskool en spekjes desgewenst met extra ketjap en garneer met gebakken uitjes.

Bronvermelding