Duitse Spargelsuppe (aspergesoep)

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 40 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 21-04-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram witte asperges
  • 1 tablet vleesbouillon
  • 750 ml water
  • 250 ml droge witte wijn
  • 30 gram roomboter
  • 30 gram bloem
  • 1 ei
  • 100 gram achterham
  • 4 eetlepels slagroom
  • 4 stengeltjes bieslook

Bereiden

* Schil de asperges en verwijder een stukje van de onderkanten. * Breng de asperges met de schillen, bouillontablet met het water aan de kook. * Na 15 min. koken asperges uit de pan halen en in kleine stukjes snijden. * De schillen nog 30 min. zachtjes door laten koken. * Zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. * Boter smelten in de soeppan, gelijkmatig de bloem over de boter verdelen. * Goed roeren tot een balletje ontstaat. * Al roerend scheut voor scheut het kookvocht toevoegen. * Laat de soep zachtjes 15 min. doorkoken. * Kook het ei hard, pellen en fijn prakken met een vork. * Snij de achterham in kleine dobbelsteentjes. * Voeg de achterham, het ei, de aspergestukjes, witte wijn en de slagroom toe aan de soep. * Roer alles goed door. * Schenk de soep in de soepkommen en verknip boven iedere kom een stengeltje bieslook.

Materialen

Aspergepan of hoge Soeppan, weegschaal, roerspaan, zeef, vork, 4 soepkommen.

Bronvermelding